Школа младих математичара

 

 

 

 

 

Удружења "Кликер" и "Кликерчић" сваке школске године организују Школу младих математичара за ученике од предшколског узраста до осмог разреда основне школе. Због јако великог интересовања, а да би се избегле гужве, настава ће се одвијати СУБОТОМ за ученике предшколског узраста, првог, другог, трећег и четвртог разреда, а НЕДЕЉОМ за ученике петог, шестог, седмог и осмог разреда.

Курсеви се састоји од 40 часова (20 двочасова, тј. 20 сусрета) који су распоређени током целе школске године. Распоред радних субота и недеља се одређује у октобру и сваки ученик га добије на првом часу што значи да нису све суботе, односно недеље радне.

Приликом пријављивања понуђени су Вам слободни термини (у колико сати почиње курс) и име професора који држи тај курс у том термину. Уколико се не формира група коју сте навели, организатор може да Вам понуди другу групу.

Школа младих математичара почеће у октобру.

Уколико у неком периоду епидемиолошка ситуација буде неповољна због пандемије вируса Ковид-19, настава ће се у том периоду одвијати онлајн на некој од платформи (Teams) и тај део се неће надокнађивати у учионици. Молимо родитеље да имају разумевање ако дође до овакве ситуације.

Организујемо следеће курсеве:

 


1. ШКОЛА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРАШКОЛА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ЗА ПРЕДШКОЛСКИ УЗРАСТ

 

Постоје три курса за предшколце.

Први курс (А) обухвата децу узраста од 4 годинe (односно децу која крећу 2024. године у први разред), други курс (Б) је намењен деци узраста од 5 година (односно за децу која 2023. године полазе у први разред), а трећи курс (Ц) намењен је деци узраста од 6 година (односно деци која 2022. године полазе у први разред).

Приликом пријављивања молимо да обратите пажњу на који курс дете пријављујете (предшколско А, предшколско Б или предшколско Ц).

Програм рада за све три групе може да се види овде.

Курс за предшколски узраст обухвата 40 часова наставе (20 двочасова, тј. 20 сусрета) који су распоређени током целе школске године. Распоред радних субота и недеља се одређује у октобру и сваки ученик га добије на првом часу што значи да нису све суботе, односно недеље радне.

 

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

 

ШКОЛА МАТЕМАТИКЕ НА НЕМАЧКОМ ЗА ПРЕДШКОЛСКИ УЗРАСТ - НОВИ КУРС

 

Математика и немачки за предшколце! Усвајање основних математичких појмова, развијање логичког и критичког мишљења кроз учење немачког језика. Намењен је деци узраста од пет и шест година.

Радионицу воде Александра Беговић, проф. немачког језика и Оливера Тодоровић, проф. математике.

Курс обухвата 40 часова наставе (20 двочасова тј. 20 сусрета) који су распоређени током целе школске године. Настава се одржава недељом.

 

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

 

ШКОЛА МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА ЗА УЧЕНИКЕ ОД ПРВОГ ДО ОСМОГ РАЗРЕДА

 

Курс се састоји од 40 часова математике (20 двочасова, тј. 20 сусрета) који су распоређени током целе школске године. Распоред радних субота и недеља се одређује у октобру и сваки ученик га добије на првом часу што значи да нису све суботе односно недеље радне.

Курс је прилагођен наставном плану и програму математике разреда који ученик похађа, с тим да се уче и вежбају мало сложенији задаци. Курсеви су намењени утврђивању знања и припремама за такмичења.

 

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

 


2. ШКОЛА МЛАДИХ ПРОГРАМЕРА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ


У зависности од узраста ученици могу да похађају један од следећих курсева:

Сваки од курсева састоји се од 40 часова наставе. Сваки ученик ради на засебном рачунару.

 

 

УВОД У ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

 

Настава се изводи кроз 40 часова у току једне школске године. Програм рада је сличан, само што се у четвртом разреду раде компликованији примери и задаци.

 

ПЛАН И ПРОГРАМ РАДА

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

 

ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ПЕТОГ РАЗРЕД

Настава се изводи кроз 40 часова у току једне школске године и прати највећим делом план и програм рада ученика у петом разреду основне школе у Србији. Настава обухвата упознавање ученика са радом Виндовс 10, као и алгоритамско решавање проблема у Скречу.

ПЛАН И ПРОГРАМ РАДА

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ШЕСТОГ РАЗРЕДА

У оквиру овог курса уводимо заинтересоване ученике у свет програмирања користећи програмски језик Пајтон (енгл. Python), веома популаран у индустрији и ИКТ-у. У Србији, ученици почињу да уче Пајтон у 6. разреду основне школе. 

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СЕДМОГ РАЗРЕДА

У оквиру овог курса ученици овладавају основама програмирања коришћењем графичких могућности рачунара (исцртавање облика, креирање анимација, симулација и слично), као и писањем програма чији ток се усмерава коришћењем миша и тастатуре. Ученици ће током овог курса бити упознати са коришћењем библиотеке програмског језика Python, PyGame, која омогућава програмирање једноставних 2Д игрица. На тај начин, ученици развијају алгоритамски начин мишљења.


ПЛАН И ПРОГРАМ РАДА

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ

 

ПРОГРАМИРАЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

Настава се изводи кроз 40 часова у току једне школске године и прати највећим делом план и програм рада ученика у осмом разреду основне школе у Србији. Настава обухвата упознавање ученика са основама обраде података у Пајтону (Џупитер и Ексел).


ПЛАН И ПРОГРАМ РАДА

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ

ПРИМЕР УПЛАТНИЦЕ